Cosmin Meleaca

Cosmin Meleacă

Psihoterapeut

  Cabinet Călărași / Online
×

Despre

De ceva vreme, zilele nu mai au răbdare să ne aștepte să ne adaptăm schimbărilor din cotidian. Zi de zi, ne rotim într-un carusel din care reușim să vedem doar frânturi de viață. Unii dintre noi preferă să rămână în el, lăsându-i pe alții să acționeze manetele care ne conduc destinul. Cei ce se hotărăsc să coboare din acest carusel, pentru a-și lua înapoi în stăpânire viața, se aleg la început cu o amețeală care îi poate pune la pământ. În general, reușim să ne ridicăm singuri în picioare, însă, câteodată, ne este un pic mai greu să redevenim verticali.
Da, este normal ca, din când în când, să mai și cădem. Căzătura este cîteodată consecința  acțiunii, însă este foarte important să ne ridicăm înainte să ne năpădească mucegaiul. Dar atunci când nu mai avem putere să ne ridicăm, putem cere ajutor, iar pentru un ajutor de calitate și de durată este nevoie de mai mult decât de bunăvoință.
De aceea am ales psihologia și de atunci, constant, mă perfecționez. Am pornit cu o formare de bază în Psihoterapie cognitiv–comportamentală și hipnoterapie, iar pe baza cunoștințelor dobândite în cadrul formării precum și a dreptului de liberă practică, din 2015 am început să profesez în propriul meu cabinet.
Formării de bază am alăturat în timp și alte specializări pentru că în această meserie nu se poate spune niciodată că ai devenit destul de înțelept. Înțelepciunea presupune evoluție, iar evoluția înseamnă schimbare.
Așa că în 2017 am absolvit formarea continuă în Terapie Sistemică: Cuplu, Copil, Familie iar în 2018 m-am specializat în terapia centrată pe scheme ”Schema Therapy”.
Din 2019 am început să mă specializez în Terapia de Cuplu Centrată pe Emoții (EFT) iar în 2021 am devenit facilitator al programului dezvoltat de  Sue Johnson ”Ține-mă strâns în brațe”.
Anual particip la seminarii precum: ”Introducere în hipnoza Eriksoniană”, ”Traumele psihice – recunoaștere și vindecare”, „Traumele timpurii”, ”Eu și identitatea”,”Teoria atașamentului în acțiune: Drumul spre ”Acasă” în psihoterapie”, ” Abordarea Complex PTSD prin Schema Therapy”, ”Lucrul on-line în Terapia Centrată pe Emoții”, ”Răni de atașament și procesul iertării în Terapia Centrată pe Emoții”,  ”Trauma și dragonii săi: Lucrul cu trauma în Terapia Centrată pe Emoții”,  ”Violența în cuplu și abordarea Terapiei Centrată pe Emoții”,  ”Terapeutul între auto și co-reglare”, ”Sexualitatea în Terapia de Cuplu Centrată pe Emoții – explorare în siguranță”.
 

Program

 LUNI: 11:00-12:30 Cabinet Călărași / Online

 

Tarife

SERVICIIDURATAPRET
PSIHOTERAPIE INDIVIDUALĂ50 MIN300 RON
PSIHOTERAPIE DE CUPLU ȘI FAMILIE75 MIN400 RON
PSIHOTERAPIE INDIVIDUALĂ ÎN LIMBA ENGLEZĂ50 MIN400 RON
PSIHOTERAPIE DE CUPLU ȘI FAMILIE ÎN LIMBA ENGLEZĂ75 MIN500 RON